Brunswijks bezoek Belastingdienst: Onvervulde beloftes boven water

Vicepresident Ronnie Brunswijk en de ministers Kenneth Amoksi van Justitie en Politie en Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken hebben recentelijk een bezoek gebracht aan de Belastingdienst. Zij werden ontvangen door directeur der Belastingen Marita Lautan-Wijnerman en inspecteur der Directe Belastingen Ashokkumar Ramautar. Tijdens het bezoek benadrukten de ministers het belang van belastingbetaling voor de financiering van essentiële overheidstaken.

Opmerkelijk genoeg vroegen de overheidsfunctionarissen niet naar hun eigen belastingachterstanden of die van bedrijven waarin zij mogelijk belangen hebben. Dit roept vragen op over de transparantie en verantwoordelijkheid van de betrokkenen.

Brunswijk had eerder beloofd zich in te zetten voor de belastinginning binnen de goudsector, een belofte die hij helaas niet heeft kunnen waarmaken. Door diverse constructies en mazen in de wet stroomt het geld nog steeds aan de overheid voorbij en belandt in de zakken van een kleine elite. Brunswijk vroeg  de gemeenschap om geduld om dit probleem op te lossen.

Na vier jaar kunnen we echter concluderen dat er geen serieuze initiatieven zijn genomen om de illegale goudsector te ordenen. Het lijkt erop dat Brunswijk, ondanks zijn ervaring en kennis van de sector, niet in staat is geweest of misschien zelfs niet bereid was om de beloofde veranderingen door te voeren.

Het ontbreken van maatregelen en actieplannen roept twijfels op over de werkelijke intenties van Brunswijk en zijn vermogen om de problemen binnen de goudsector effectief aan te pakken.

Het is essentieel dat er onder zijn leiding meer transparantie en verantwoordelijkheid komen om de beloofde hervormingen daadwerkelijk te realiseren. Tot dan blijft de geloofwaardigheid van de beloften van de vicepresident en de andere beleidsmakers op de proef staan.

error: Kopiëren mag niet!