Betaling diverse uitstaande boetes van recidiverende verkeersovertreder door zijn familie, voorkomt celstraf

De automobilist A.M. werd woensdag 19 juni door een motoragent geverbaliseerd, omdat hij geen autogordel om had. Bij verdere controle en na verificatie bleek ook nog eens, dat de man al 5 keer voor 9 verkeersovertredingen door de rechter was veroordeeld. A.M. zou hiervoor een groot boetebedrag moeten betalen of een vervangende straf van 13 weken hechtenis moeten uitzitten. 

Aangezien hij het boetebedrag niet gelijk kon voldoen, werd hij overgebracht naar het dichtstbijzijnde politiebureau. Familieleden van A.M., die zich op het desbetreffende politiebureau hadden gemeld, konden voorkomen dat hij in het politiecellenhuis belandde. Na het volledige boetebedrag te hebben betaald, werd A.M. ernstig aangesproken door de politie en zijn familie. 

Daarnaast hield de politie hem voor om voorbeeldig rijgedrag te tonen in het verkeer en de veiligheid van zichzelf, alsook die van zijn medemens niet in gevaar te brengen.

Voor informatie en afhandelingen van verkeersboetes, kunnen personen terecht bij het politiebureau Latour, waar de afdeling ANRS (Automatische Nummerplaten Registratie Systeem) van de Parketwacht is gehuisvest en wel van maandag tot en met vrijdag tussen 07.00 uur – 12.00 uur.

error: Kopiëren mag niet!