Venezuela leent Ecuador twee boorplatforms vanwege tekort

Het Venezolaanse staatsoliebedrijf PDVSA zal dit jaar twee boorplatforms aan politieke bondgenoot Ecuador lenen, vertelde PDVSA-voorzitter Rafael Ramirez woensdag aan verslaggevers, ondanks het erkende tekort aan boorplatforms in Venezuela.

Ramirez zei in juli dat PDVSA in een “operationele noodsituatie” verkeerde, omdat het niet in staat was om voldoende boorplatforms te verwerven voor een ambitieus plan voor de uitbreiding van het olieveld, waardoor het bedrijf slechts 112 boorplatforms overhield in vergelijking met de 191 die het van plan was te verwerven.

“Voor Ecuador zal PDVSA slechts twee boorplatforms sturen, één eind september en één in de maand november”, vertelde hij verslaggevers. Hij zei dat de te lenen boorplatforms afkomstig zouden zijn van uitbreidingsprojecten en daarom geen invloed zouden hebben op de bestaande productie.

De hoge olieprijzen hebben de kosten van het leasen van boorapparatuur opgedreven en veel bedrijven ertoe aangezet om te worstelen om de boorplatforms te vinden die ze nodig hebben.

Venezuela verwacht dat er later dit jaar een groep van 13 door China gebouwde boortorens arriveert om een ​​deel van het tekort op te vullen.

error: Kopiëren mag niet!