Surinaamse overheid verlaagt heffing op elektrische voertuigen naar 10%

Recentelijk heeft de Surinaamse overheid de heffing op elektrische voertuigen verlaagd naar 10%. Voor veel consumenten is deze maatregel een stimulans om over te stappen van benzineauto’s, waarop invoerrechten van 65% worden geheven, naar elektrische voertuigen, die aanzienlijk goedkoper zijn in aanschaf door de lagere heffing.

Hoewel deze verandering een positieve impact kan hebben op de kosten van elektrische voertuigen, blijft een groot obstakel de ontoereikende oplaad infrastructuur in Suriname. Momenteel moeten eigenaren van elektrische voertuigen hun auto’s opladen via hun thuisenergiebron, waarvoor ze een oplaadkit moeten aanschaffen.

Jonge kenners in de autosector voorspellen dat de import van elektrische voertuigen sneller zal toenemen dan men verwacht, ondanks de huidige infrastructuur uitdagingen. Ze waarschuwen echter dat een hogere vraag naar elektriciteit een uitdaging kan vormen voor de EnergieBedrijven Suriname (EBS), vooral tijdens piek energieverbruik.

Potentiële kopers van elektrische voertuigen moeten ook rekening houden met hun elektriciteitskosten. 

Als het energieverbruik in de hoogste tariefklassen van de EBS valt, kunnen de kosten voor het opladen van een elektrische auto oplopen, waardoor een benzinevoertuig financieel aantrekkelijker kan blijven. De overheid en energiebedrijven zullen snel moeten inspelen op deze ontwikkelingen om de voordelen van elektrische voertuigen volledig te benutten en duurzaam energiegebruik te waarborgen.

error: Kopiëren mag niet!