Lofprijzingen stromen binnen na overlijden populaire komiek Lucien Vriese 

De bekende Surinaamse comedian en mediapersoonlijkheid Romeo Lucien Vriese is op 20 juni op 68-jarige leeftijd overleden. Zijn overlijden kwam als een schok voor grote delen van de samenleving. Vriese maakte deel uit van de razend bekende toneelgroep 1 en 1 is 3. 

Dochter Melany Vriese maakte via social media het overlijden van haar vader bekend. Zij schreef: “Hierbij deel ik mede dat mijn lieve, zorgzame en vooral grappige vader het tijdelijke met het eeuwige heeft verwisseld. Dit doet pijn. God sta me bij in deze moeilijke dagen, maanden en jaren.. me vader was mijn alles. Rust zacht lieve Pa.”

Lof

Vriese, ook bekend als Pleffo, is jarenlang op cultuur en sociaal maatschappelijk vlak actief geweest en bracht op een unieke en humoristische manier diverse belangrijke onderwerpen naar voren. Zijn onvergetelijke personages, talloze optredens en unieke gezegdes hebben generaties aan het lachen gemaakt en ons trots doen voelen op onze Surinaamse identiteit. 

President Chan Santokhi nam kennis van het overlijden van Vriese en gaf aan dat “deze bekende Surinamer zich buitengewoon verdienstelijk gemaakt in de Surinaamse media- en kunstwereld en ons jarenlang heeft voorzien van een originele en unieke manier van komedie”. “Op een bijzondere wijze heeft hij bijgedragen aan de ontwikkeling van de mediawereld in ons land. Zijn verlies zal voelbaar zijn en wij zullen allemaal deze Surinamer missen. Mede namens de regering wens ik zijn familie, vrienden en de totale Surinaamse gemeenschap veel sterkte toe met dit smartelijk verlies. Moge zijn ziel in vrede rusten. Waka bun Luciën, ” aldus Santokhi. 

Ook andere mediapersoonlijkheden spreken vol lof over Vreise. Cultuur onderdirecteur Clifton Braam, tevens lange tijd collega van Vriese, reageerde geschokt. Voor velen zal het het gemis van Vriese lange tijd voelbaar zijn. 

error: Kopiëren mag niet!