IMF keurt zesde programma-evaluatie Suriname goed

De Bestuursraad van het Internationaal Monetair Fonds, IMF, heeft donderdag de zesde evaluatie van het lopend programma voor economisch herstel van Suriname onder het Extended Fund Facility (EFF) afgerond en goedgekeurd. Hiermee krijgt Suriname de beschikking over de volgende tranche van financiële ondersteuning ter waarde van USD 61,5 miljoen. 

De goedkeuring van de zesde programma evaluatie is verleend, ondanks dat de Surinaamse regering een aantal belangrijke prestatie indicatoren niet heeft gehaald. Het verzoek van de Surinaamse regering om ontheffing hiervan is door de Raad van Bestuur van het IMF ingewilligd, omdat al correctieve maatregelen zijn getroffen en of de committering is gemaakt dat die getroffen zullen worden. 

De volgende evaluatie van het IMF-programma zal in september plaatsvinden. De niet behaalde prestatiecriteria hebben onder andere te maken met het primaire saldo van de staatsbegroting, de groei van de internationale monetaire reserves en de netto binnenlandse activa van de Centrale Bank.

Het IMF schrijft in een perscommuniqué dat het ambitieuze programma voor economisch herstel van de Surinaamse regering positieve resultaten boekt. Er is sprake van macro-economische stabiliteit en het vertrouwen van investeerders is groeiende. De economie groeit, inflatie neemt af en donorsteun neemt toe.

error: Kopiëren mag niet!