Ondanks waarschuwingen toch veel grofvuil langs de weg in Nickerie

Ondanks herhaalde waarschuwingen van districtscommissaris Senrita Gobardhan, blijft het dumpen van grofvuil langs de wegen in Nickerie een hardnekkig probleem. Gobardhan heeft de gemeenschap herhaaldelijk verzocht om geen vuil op hun percelen en vooral niet langs de wegen te plaatsen, omdat dit onhygiënische situaties creëert die ongedierte aantrekken.

Terugkerend probleem

De oproepen van de districtscommissaris lijken echter niet het gewenste effect te hebben. Langs de Industrieweg in de Van Pettenpolder te  Nickerie is weer een aanzienlijke hoeveelheid grofvuil langs de openbare weg geplaatst. Deze situatie is volgens plaatselijke bewoners een terugkerend probleem waar tot nu toe geen duurzame oplossing voor is gevonden.

Veel bewoners geven aan dat er onvoldoende gehoor wordt gegeven aan de oproepen van de autoriteiten. Het lijkt volgens hen alsof sommige mensen zich gewoon niet bewust zijn van de gevolgen van hun acties. 

Hardhandige aanpak biedt tot noch toe geen algehele oplossing

Eerder is vermeld door de Bestuursdienst Nickerie dat er verschillende maatregelen overwogen worden om het probleem aan te pakken, waaronder striktere handhaving en boetes voor overtreders. Tot nu toe hebben deze maatregelen echter weinig effect gehad. 

De gemeenschap roept nu op tot strengere handhaving en educatie om bewoners bewuster te maken van de gevaren van illegale afvaldumping.

error: Kopiëren mag niet!