Miley Cyrus schrijft geschiedenis: ‘Flowers’ één jaar op nummer 1 staat

Miley Cyrus bracht een groot deel van 2023 door met het regeren van de Billboard-hitlijsten met haar single ‘Flowers’, die veel groter bleek te worden dan de meeste mensen hadden kunnen verwachten toen deze voor het eerst werd aangekondigd.  Anderhalf jaar later is de hit vrijwel geheel verdwenen van de ranglijst in Amerika… maar aan de andere kant is hij niet alleen nog steeds aanwezig, maar draait hij ook nog eens de show.

“Flowers” ​​staat deze week stabiel op nummer 1 in de Adult Contemporary-hitlijst. De lijst rangschikt de best presterende nummers in de VS op basis van het totale aantal kijkersindrukken die zijn verdiend via airplay op radiostations die zich richten op een popgenre dat volwassen hedendaags wordt genoemd.

Cyrus heeft haar single “Flowers” ​​52 weken op nummer 1 op de lijst gehouden. Het is het eerste nummer in de geschiedenis dat een jaar lang bovenaan de Adult Contemporary-hitlijst staat.

Er zijn enkele Billboard-hitlijsten waar het niet ongebruikelijk is dat een nummer een jaar blijft hangen. 52 frames verdienen op nummer 1 is echter een ander verhaal, en het komt zeer zelden voor dat een nummer op welke lijst dan ook deze prestatie haalt.  Het optreden van Cyrus helpt haar geschiedenis te schrijven, en het bewijst verder dat ‘Flowers’ een van de grootste hits van de afgelopen jaren is, zo niet aller tijden.

‘Flowers’ staat nu in totaal 74 weken op de Adult Contemporary-lijst. De meeste daarvan hebben op nummer 1 gestaan, maar ze hebben ook veel tijd doorgebracht in de top 10, net onder het penthouse… en ook in een paar frames buiten die regio.

error: Kopiëren mag niet!