Huiselijk geweld: Een verwoestend probleem dat Iedereen kan treffen

Huiselijk geweld is een patroon van misbruik binnen relaties, waarbij één partner macht en controle probeert te verwerven of te behouden over de andere partner. Dit misbruik kan zich uiten in fysieke, seksuele, emotionele, economische, psychologische of technologische acties, evenals bedreigingen of andere dwangmatige gedragingen die de andere persoon beïnvloeden. Het gaat hierbij om gedrag dat intimideert, manipuleert, vernedert, isoleert, bang maakt, terroriseert, dwingt, bedreigt, beschuldigt, pijn doet of verwondt.

Het kan iedereen overkomen

Huiselijk geweld kan iedereen treffen, ongeacht ras, leeftijd, seksuele geaardheid, religie, geslacht of genderidentiteit. Het komt voor in alle sociaal-economische klassen en opleidingsniveaus, zowel in heteroseksuele als homoseksuele relaties, en bij partners die getrouwd zijn, samenwonen, daten of een kind delen. Het probleem heeft niet alleen een impact op de direct betrokkenen, maar ook op familieleden, vrienden, collega’s, getuigen en de bredere gemeenschap.

De impact op kinderen

Kinderen die opgroeien in een omgeving van huiselijk geweld zijn ernstig getroffen. Regelmatige blootstelling aan dit geweld maakt hen vatbaar voor diverse sociale en fysieke problemen en leert hen dat geweld een normale levenswijze is. Hierdoor lopen zij een verhoogd risico om in de toekomst zelf slachtoffer of dader te worden.

Voorlichting en hulp

Het project is bedoeld om het publiek voor te lichten over de dynamiek van misbruik in intieme partnerrelaties. Het helpt slachtoffers hun ervaringen te begrijpen en biedt handvatten aan familie en vrienden om misbruik in hun omgeving te herkennen. Voor hulp en ondersteuning kan iedereen terecht bij Stichting Stop Geweld Tegen Vrouwen, ongeacht gender of leeftijd.

Samen tegen huiselijk geweld

De voorzitter van Stichting My Love For You Is Endless, Nasser Dahoe, roept iedereen op om deze boodschap te verspreiden. Samen kunnen we niet alleen sterk staan, maar ook grote stappen zetten in het welzijn van ons allen. 

STOP HUISELIJK GEWELD!!!

Contactinformatie

Stichting Stop Geweld Tegen Vrouwen

Tel. 470380 / WhatsApp: 8913825 / E-mail: [email protected]

error: Kopiëren mag niet!