Eeuwenoude flessen met kersen en bessen gevonden onder huis van president Washington in Virginia

Archeologen hebben een unieke vondst gedaan onder het huis van George Washington, de eerste president van de Verenigde Staten. Ze hebben daar 35 glazen flessen uit de achttiende eeuw gevonden.

Ze zijn gevonden in de kelder van het huis op Mount Vernon, het landgoed van Washington in de staat Virginia. 29 van de 35 flessen waren nog intact en bevatten kersen en bessen, staat in het persbericht over de vondst.

Elke fles is zorgvuldig geleegd en wordt onderzocht. De flessen worden gedroogd in een archeologisch lab, zodat ze daarna goed geconserveerd kunnen worden. In april zijn in dezelfde kelder al twee flessen met kersen uit de achttiende eeuw gevonden.

“Die waren dus nog maar het begin”, zegt een onderzoeker. “Dit is echt een ongekende vondst. Niets van deze omvang is eerder opgegraven in Noord-Amerika.” Hij denkt dat de flessen mogelijk zijn vergeten toen Washington zijn huis verliet om tijdens de Amerikaanse Revolutie opperbevelhebber van het leger te worden. “Ze hebben sinds het begin van de revolutie waarschijnlijk geen daglicht meer gezien.”

error: Kopiëren mag niet!