Brazilië: Duizenden protesteren tegen wetsvoorstel om abortusverbod aan te scherpen

Duizenden vrouwen hebben in het weekend de grote steden van Brazilië gedemonstreerd tegen een wetsvoorstel dat abortus na 22 weken zwangerschap zou classificeren als moord.

Abortus is momenteel alleen toegestaan ​​in bepaalde gevallen, waaronder verkrachting. Duizenden Braziliaanse vrouwen protesteerden zaterdag tegen een wetsvoorstel dat het Braziliaanse verbod op abortus zou aanscherpen.

In Brazilië is abortus momenteel alleen toegestaan ​​in gevallen van verkrachting, misvorming van de foetus of wanneer het leven van de moeder in gevaar is. Anders is de praktijk strafbaar met een tot drie jaar gevangenisstraf.

Het wetsvoorstel dat in het Congres van het land wordt behandeld, zou straffen van zes tot twintig jaar invoeren voor abortussen die worden uitgevoerd na 22 weken zwangerschap.

‘Waanzin’

President Lula da Silva noemt het voorstel ‘waanzin’. “Het is waanzin om een ​​vrouw een hogere straf te willen geven dan de crimineel die de verkrachting heeft gepleegd”, zei Lula op een persconferentie op de G7-top in Italië.

error: Kopiëren mag niet!