Zorgwekkende situatie in MMC met buidelratten

Recentelijk heeft zich een zorgwekkende situatie voorgedaan in het Mungra Medisch Centrum (MMC) in Nieuw Nickerie: buidelratten, ook bekend als awarie. Ze zijn overal op het terrein te zien, zelfs in de nabijheid van patiëntenkamers.

Bedreiging voor patiënten in ziekenhuis

Op beeldmateriaal is vastgelegd hoe een buidelrat (awarie) op de gang rondloopt met zeker drie van haar jongen. Een verschrikkelijk enge situatie voor patiënten daar.

De aanwezigheid van buidelratten vormt verder een ernstige bedreiging voor de gezondheid van zowel patiënten als personeel die zich bevinden in het MMC. Deze dieren staan erom bekend ziektes te kunnen verspreiden en kunnen een risico vormen voor de hygiëne en veiligheid binnen het ziekenhuis.

Volgens meldingen hebben burgers geruime tijd last van vuiloverlast, wat mogelijk heeft bijgedragen aan het ontstaan van deze plaag. De problemen met de vuilophaaldiensten lijken hier een rol in te spelen, zoals veel bezorgde patiënten hebben aangegeven.

Dringende aandacht voor bezorgdheid 

Deze situatie vereist onmiddellijke actie van de ziekenhuisleiding en de relevante autoriteiten. Effectieve bestrijdingsmaatregelen zijn nodig om de verspreiding van deze buidelratten te stoppen en verdere gezondheidsrisico’s te voorkomen. Patiënten willen veilig en hygiënisch blijven gedurende de dagen waar ze reeds geconfronteerd zijn met hun kwetsbare aandoeningen. 

error: Kopiëren mag niet!