Beyoncé en Jay-Z, renaissancekoppel uit Malibu

Jay-Z werd geboren in Brooklyn, N.Y., en Beyoncé in Houston. Maar Bewijsstuk A van hun wereldwijde entertainmentdominantie bevindt zich precies in Zuid-Californië aan de kust van Malibu, een glanzend herenhuis van beton en glas van 40.000 vierkante meter dat het stel vorig jaar kocht voor $ 200 miljoen, een recordbedrag voor een eengezinswoning. 

Hun gecombineerde vermogen wordt volgens Forbes geschat op ruim $3 miljard.

De kracht die het beste hiphoppaar uitoefent, gaat veel verder dan het symbolische. Ze hebben samengewerkt aan enkele van de meest legendarische samenwerkingen van het afgelopen decennium, waarbij ze stadions door heel Noord-Amerika doorkruisten, samen met twee shows in Parijs, voor de soms hobbelige On the Run-tour in 2014.

Vier jaar later organiseerden ze de  harmonieuzer On the Run II, dat meer dan $ 250 miljoen opbracht. Tussendoor, in 2016, verhuurden ze het Louvre en overtroffen ze de ‘Mona Lisa’ in de zes minuten durende videoclip voor ‘Apeshit’, waarin Beyoncé haar kenmerkende vocale runs schuwde en in plaats daarvan bar-voor-bar samen met haar man rapte:

(De familiale samenwerkingen hebben zich uitgebreid tot de kinderen van het echtpaar, waarbij het oudste kind Blue Ivy Carter haar moeder vergezelt op de Renaissance-wereldtournee van 2023.)

error: Kopiëren mag niet!