JCI Unify inspireert duurzaamheid tijdens Green Week Convention 2024

Junior Chamber International (JCI), een wereldwijd opererende non-profitorganisatie, heeft dit jaar met het thema ‘One Green Step Towards Making a Sustainable Difference’ de jaarlijkse Green Week Convention gehouden. Deze conventie had als doel om duurzame praktijken aan te leren en positieve verandering te stimuleren binnen de Surinaamse samenleving. De activiteiten in de afgelopen dagen waren gericht op verschillende aspecten van duurzaamheid waaronder Hydroponics trainingen. 

Trainingen

De Green Week begon met een tweedaagse hydroponics training in samenwerking met Parma’s Green Farm. Deze training, gericht op het bevorderen van zelfvoorziening, introduceerde deelnemers aan de duurzame methode van hydrocultuur. De theoretische sessie op de eerste dag werd gevolgd door een praktische workshop op de tweede dag, waarbij deelnemers leerden hoe ze hun eigen hydrocultuursystemen konden opzetten. Het project was bedoeld om gemeenschappen te versterken door hen uit te rusten met kennis en vaardigheden voor innovatieve landbouw.

EcoSur

Een ander hoogtepunt van de Green Week was het EcoSur-project, dat de focus legde op het informeren van kinderen over plasticvervuiling. interactieve workshops en sessies, gehouden in samenwerking met Up to You Foundation en NIMOS (Nationaal Instituut voor Milieu en Ontwikkeling in Suriname), vonden plaats in Clevia Park. Kinderen leerden over verantwoorde consumptie en afvalverwerking. Dit project streeft ernaar om milieubewustzijn en duurzame gewoonten bij jonge generaties te bevorderen.

Lancering Plant A Tree en UNIFIT

Het Plant A Tree-project richt zich op kinderen tussen de 6 en 12 jaar bij kindertehuis Elim van de Heer. In samenwerking met SPE Suriname en CELOS, worden eind juni moestuinen en dwergvruchtbomen geplant om zelfvoorziening en een groene levensstijl te promoten. Dit lopende project heeft als doel een cultuur van duurzaamheid te creëren onder de jongere generatie. Daarnaast benadrukte een tweedaagse evenement gehouden bij het Politie Opleiding Centrum, mentaal welzijn, fysieke fitheid en spirituele groei. 

De Green Week Convention 2024 heeft meer dan 50 kinderen en 50 individuen bereikt. Met de inzet en de innovatieve projecten van JCI Unify, wordt duurzaamheid op een inspirerende en toegankelijke manier gepromoot binnen de Surinaamse gemeenschap. JCI Unify, die al meer dan 60 jaar actief is in Suriname, heeft wederom bewezen een toonaangevend netwerk van jonge, duurzame leiders te zijn.

Met de missie om positieve verandering teweeg te brengen, richt JCI zich op het creëren van ontwikkelingsmogelijkheden voor mensen tussen de 18 en 40 jaar.  

error: Kopiëren mag niet!