Veel belangstelling voor workshop podcasten tijdens Archiefweek  in Nationaal Archief Suriname

In het Nationaal Archief Suriname vond woensdag in het kader van de Archiefweek  een workshop plaats over podcasten verzorgd door Kevin Headley. Er was grote belangstelling vanuit het publiek voor deze workshop, wat aangeeft dat dit onderwerp leeft onder de bezoekers van het archief.

Kevin Headley begon de workshop met het introduceren van zichzelf en het delen van zijn ervaring als podcastmaker. Hij vertelde enthousiast over het succes van zijn eigen podcast en gaf aan dat hij graag zijn kennis wilde delen met anderen die ook geïnteresseerd zijn in podcasten.

Headley nam de deelnemers mee in de wereld van podcasten en gaf tips en tricks voor het maken van een succesvolle podcast. Hij benadrukte het belang van een goed verhaal, heldere structuur en goede geluidskwaliteit voor een podcast. 

Vervolgens legde hij uit wat een podcast precies is en hoe het verschilt van andere vormen van media. Hij besprak de verschillende soorten podcasts die er zijn en benadrukte het belang van een duidelijke focus en doel voor je podcast. Headly gaf ook tips over het kiezen van een onderwerp en het vinden van een geschikte doelgroep voor je podcast.

Daarna ging de podcastmaker dieper in op de technische aspecten van podcasten. Hij besprak de benodigde apparatuur, zoals een goede microfoon en opnameapparatuur, en gaf tips over het opnemen en bewerken van podcastafleveringen. Maar hij gaf aan, dat er een eenvoudige manier is om te podcasten en dat is met een mobiele telefoon. Headly deelde ook zijn  softwareprogramma’s voor het bewerken van audio en gaf praktische tips over hoe je je podcast het beste kunt distribueren op verschillende platforms.

De deelnemers waren enthousiast en stelden veel vragen aan Kevin Headley. Er was een levendige interactie tijdens de workshop, waarbij de deelnemers hun eigen ideeën en ervaringen deelden. Aan het eind van de workshop waren de deelnemers geïnspireerd en gemotiveerd om zelf aan de slag te gaan met het maken van een podcast.

Headly moedigde de aanwezigen aan om met elkaar in gesprek te gaan en ideeën uit te wisselen over hun eigen podcastplannen. Aan het einde van de workshop bleken de aanwezigen geïnspireerd en gemotiveerd te zijn geraakt om zelf aan de slag te gaan met het maken van een podcast.

Het Nationaal Archief Suriname heeft met deze workshop laten zien dat zij inspeelt op actuele ontwikkelingen en het publiek voorziet van interessante en relevante workshops. 

CS

error: Kopiëren mag niet!