Parmessar wil weten of verantwoordelijken voor gesjoemel met sociale uitkeringen worden vervolgd

NDP-fractieleider Rabin Parmessar heeft dinsdag tijdens de debatten in het parlement de vraag gesteld aan de regering of de personen die verantwoordelijk zijn voor het gesjoemel met sociale uitkeringen worden vervolgd of aangepakt. Er doen volgens hem veel geruchten de ronde over diverse corruptie gevallen bij het uitkeren van diverse sociale voorzieningen. 

Parmessar sprak dinsdag tijdens de debatten in het parlement rond de wijziging van de Wet Fiscaal Identificatienummer. “In plaats van de inning van de belasting beter ter hand te nemen en het geld te innen waar dat noodzakelijk is, merken we dat er wordt gesjoemeld met sociale tegemoetkomingen”, aldus de parlementariër. 

Tientallen uitkeringen worden op 1 bankrekening gestort. Dat wil zeggen dat dit meerdere instanties niet is opgevallen, waaronder de Belastingdienst, Cebuma (Centraal Bureau Mechanische Administratie) en Sociale Zaken. Hij vindt dit triest. Er is hier een taak weggelegd voor de Rekenkamer.

Hij zegt benieuwd te zijn wanneer de Rekenkamer zover zal zijn om de rechtmatigheid en doelmatigheid van deze programma’s te onderzoeken.

SS

error: Kopiëren mag niet!