Surinaams-Chinese paspoortenbende in Thailand

De heer Chun, een 58-jarige Surinaamse staatsburger, werd op 29 mei gearresteerd in een condominium in de wijk Sathon, Bangkok (Thailand), door immigratieambtenaren die een paspoortenvervalsers bende onderzochten. 

Pol. Generaal-majoor Phanthana Nutchanart van het Immigratiebureau bevestigde de arrestatie van Chun, die gezocht werd op grond van een arrestatiebevel van 17 april 2024 wegens vervalsing en gebruik van valse paspoorten. Chun, die zich voordeed als Taiwanees, bleek na coördinatie met de Taiwanese en Chinese politie in werkelijkheid Chinees te zijn.

Chun leidde een bende die paspoorten en permanente verblijfskaarten vervalste voor burgers van China en Taiwan. De bende smokkelde Chinese burgers met valse documenten naar andere landen, zodat ze hun identiteit konden verbergen en China konden ontvluchten.

Bij de arrestatie vond de politie in Chun’s condokamer verschillende Thaise overheidsdocumenten, rijbewijzen, bankdocumenten en kopieën van paspoorten, die allemaal als bewijs in beslag zijn genomen. Chun werd overgedragen aan de opsporingsambtenaren van het Immigratiebureau voor verdere gerechtelijke procedures. Zijn arrestatie markeert een belangrijke stap in de bestrijding van illegale grensoverschrijdende activiteiten en documentvervalsingen in Thailand .(Bron: Khaosod)

error: Kopiëren mag niet!