Handhaving verbod op rijden met mobiele telefoon moeilijk voor politie in Suriname

De Surinaamse politie heeft moeite om het verbod op rijden met een mobiele telefoon effectief te handhaven door een combinatie van factoren. Gebrek aan mankracht en middelen beperkt gerichte verkeerscontroles. Daarnaast ontbreekt het vaak aan technologie zoals verkeerscamera’s om overtredingen vast te leggen. 

De cultuur van verkeersgedrag in Suriname speelt ook een rol; bestuurders onderschatten vaak de risico’s van mobiel gebruik tijdens het rijden en negeren de regelgeving. Tot slot, de prioriteiten van politie-eenheden liggen vaak bij dringender misdaadbestrijding, wat de voortdurende handhaving van verkeersregels bemoeilijkt.

Ook wordt de handeling afgedaan met een verkeersboete, die de automobilist vaak niet afschrikt. Men zou strenger moeten optreden door bij overtreding het rijbewijs voor een aantal dagen in te trekken.

Rijden met een mobiele telefoon verhoogt het risico op verkeersongevallen aanzienlijk. Het leidt tot verminderde concentratie, tragere reactietijden en kan afleiding veroorzaken, waardoor bestuurders minder alert zijn op hun omgeving. Dit gevaarlijke gedrag kan ernstige ongelukken en letsel veroorzaken voor zowel bestuurders als andere weggebruikers.

error: Kopiëren mag niet!