Hamas in een persverklaring, in reactie op de beschuldigingen van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Antony Blinken:

⭕️Hamas heeft positief en met nationale verantwoordelijkheid gereageerd op het laatste voorstel en alle voorstellen gericht op het bereiken van een staakt-het-vuren-akkoord en de vrijlating van gevangenen.

⭕️Het voorstel dat Hamas op 5 mei van bemiddelaars ontving, werd de volgende dag al goedgekeurd. Op 6 mei hebben we onze reactie ingediend, die door de bemiddelaars en alle partijen als positief en bemoedigend werd beschouwd. Ondertussen was Netanyahu’s reactie een aanval op Rafah en een escalatie van agressie tegen ons volk in de hele Gazastrook.

⭕️De beweging verwelkomde de resolutie van de Veiligheidsraad, waarin de nadruk werd gelegd op een permanent staakt-het-vuren in de Gazastrook, de volledige terugtrekking uit de Gazastrook, de uitwisseling van gevangenen, de wederopbouw en de terugkeer van ontheemden naar hun huizen. De wereld heeft echter geen enkel welkom of goedkeuring gehoord van Netanyahu en zijn regering, die in plaats daarvan een permanent staakt-het-vuren zijn blijven afwijzen.

⭕️Terwijl Blinken blijft praten over de aanvaarding door Israël van het laatste voorstel, hebben we geen enkele Israëlische functionaris over een dergelijke aanvaarding horen spreken.

⭕️Wij beschouwen de uitspraken van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken, waarin hij probeerde Israël van de verantwoordelijkheid te ontslaan, zijn handen te wassen besmeurd met het bloed van onschuldige kinderen, vrouwen en ouderen, en Hamas de schuld te geven van het belemmeren van de overeenkomst, als voortzetting van het medeplichtige beleid van de VS aan de genocide.

error: Kopiëren mag niet!