Smokkel van bedreigde spin- en brulapen uit Mexico belast dierentuin in Zuid-Texas

Sinds maart heeft de Gladys Porter Zoo in de grensstad Brownsville, Texas (VS)  moeite om voldoende personeel en apparatuur te hebben om te zorgen voor 18 jonge Mexicaanse spinapen en een brulaap die de federale autoriteiten bij verschillende gelegenheden in beslag hebben genomen van smokkelaars.

“En het trieste is dat ze de moeder hebben gedood om de baby-spinapen te pakken te krijgen. En het feit dat we er 19 hebben, hoeveel meer zijn er onopgemerkt de grens overgekomen?” aldus dr. Pat Burchfield, directeur en CEO van de dierentuin, maandag aan Border Report.

Ze werden gevonden in rugzakken en verstopt in voertuigen bij de grensovergangen en elders aan de grens. Sommigen waren nauwelijks in leven en slechts enkele weken oud en nauwelijks zo groot als een menselijke vuist, en anderen waren een paar maanden oud.

Burchfield zei ook, dat de illegale handel in exotische huisdieren een wereldwijde industrie is van $ 7 miljard tot $ 20 miljard en dat Mexicaanse kartels zich nu ook met de handel bemoeien.”De handel in wilde dieren is wereldwijd een grote misdaad geworden”, zei hij.

error: Kopiëren mag niet!