Minister Raghoebarsing: “Bericht over 50 procent koopkrachtversterking regering is nonsens”

Financiën-minister Stanley Raghoebarsing noemt berichten in de media als zou de regering zichzelf een 50 procent koopkrachtversterking hebben gegeven een pertinente leugen en “nonsens”. Hij vraagt zich af met welke bedoeling men deze onwaarheid de samenleving inbrengt.

De minister vond het nodig dinsdag tijdens de debatten in het parlement over de wijziging van de Wet Fiscaal Identificatienummer te interveniëren en deze verduidelijking te geven.

Het NDP-Assembleelid Stephen Tsang heeft tijdens zijn spreekbeurt de vraag gesteld of het bericht in de media over de 50 procent koopkrachtversterking op waarheid berust.

Ook wilde het Assembleelid weten of het hier gaat om de uitvoering van het Staatsbesluit waar indertijd in het parlement heftig tegen is geprotesteerd. Indien juist, zou dat betekenen dat onder andere ministers bijna een salarisverhoging krijgen van rond de SRD 19.000 per maand. Dat is ongeveer de schadeloosstelling van een parlementariër. De salarisverhoging van regeringsleden zou ook nog terugwerken tot mei vorig jaar.

Met de verduidelijking verschaft door de Financiën-minister blijkt nu dus, dat de berichtgeving over de 50 procent koopkrachtversterking aan regeringsleden op onwaarheid berust.

SS

error: Kopiëren mag niet!