Jordan Bardella-feitenbestand

DOOR DUNCAN MIL
June 11, 2024 – De achtentwintigjarige Jordan Bardella zou binnen enkele weken premier van Frankrijk kunnen worden, nadat Emmanuel Macron de natie schokte door vervroegde verkiezingen uit te schrijven.

Marine Le Pen van National Rally heeft gezegd dat ze als Franse president zal dienen, en dat haar running mate, Jordan Bardella, tot premier zou worden benoemd als de extreemrechtse partij de komende Franse algemene verkiezingen wint.

De eerste ronde vindt plaats op 30 juni, over minder dan drie weken, en de tweede ronde is op 7 juli.

Uit een voorlopige telling blijkt dat de extreemrechtse National Rally (RN), die zijn racistische reputatie heeft verloren, 31,4% van de stemmen heeft gewonnen, meer dan het dubbele van het aandeel van 14,6% van Macron’s centristische alliantie.

In zijn eigen woorden gebruikt de zoon van een Italiaanse immigrant TikTok en andere sociale platforms – waar hij 1,2 miljoen volgers heeft – “om jongeren te bereiken die gedepolitiseerd zijn en gepolitiseerd worden via sociale media.”

Volgens een Ipsos-enquête die van 19 tot 24 april voor Le Monde werd gehouden, zal waarschijnlijk ongeveer een derde van de 18-24-jarigen (32%) bij algemene verkiezingen op Bardella stemmen.

“Onze beschaving zal sterven… omdat ze zal worden overspoeld door migranten die onze gewoonten, cultuur en manier van leven onomkeerbaar zullen hebben veranderd”, vertelde Bardella onlangs tijdens een bijeenkomst.

Aan de privékant heeft Jordan Bardella een relatie met Nolwenn Olivier, de dochter van Marie-Caroline Le Pen, Philippe Olivier en het nichtje van Marine Le Pen.

error: Kopiëren mag niet!