China verwerpt ‘buitenlandse inmenging of intimiderend gedrag tegen Venezuela’ 

China is tegen elke buitenlandse inmenging of poging tot intimidatie tegen Venezuela. De Chinese minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi deed de uitspraken tijdens een bezoek afgelopen week van de Venezolaanse minister van Buitenlandse Zaken Yván Gil aan Beijing.

“We zullen ons krachtig verzetten tegen elke buitenlandse inmenging of intimiderend gedrag tegen Venezuela. Beijing steunt de inspanningen van Caracas om zijn nationale soevereiniteit en waardigheid te beschermen, en om een ​​ontwikkelingsaanpak te volgen die past bij zijn nationale omstandigheden”, zei de Chinese minister van Buitenlandse Zaken.

Gil bezocht China om de voortgang te monitoren van bilaterale overeenkomsten die in september 2023 tussen de twee landen werden ondertekend over economie, gezondheid, mijnbouw en elektriciteit.

“Venezuela is een van China’s beste partners in Latijns-Amerika. Venezuela heeft zich altijd vastgehouden aan het One China-principe en heeft China stevig gesteund in kwesties die verband houden met haar fundamentele belangen, zoals soevereiniteit en territoriale integriteit”, zei de Venezolaanse minister van Buitenlandse Zaken.

error: Kopiëren mag niet!