Suriname maandelijks derde hoogste datagebruiker ter wereld

In de afgelopen decennia is het merkbaar dat er een zorgwekkende achteruitgang is in ons onderwijssysteem, wat volgens velen heeft geleid tot een cultuur van passiviteit en overmatig gebruik van (sociale) media voor entertainment en genot. Deze trend heeft negatieve gevolgen voor de productiviteit en economische groei binnen deze samenleving.

De problematiek

Ravish Isrie, een deskundige  met bijna 20 jaar ervaring in de technologische wereld, benadrukt de noodzaak van een culturele ombuiging. “De aandacht voor (social) media-entertainment en genot zijn nu de slechtste gewoontes waarin we veranderingen moeten brengen. Het overmatige datagebruik op mobiele apparaten heeft tot op heden niet geleid tot productiviteit, innovatie of enige groei van inkomens binnen onze hoog data consumerende gemeenschap,” aldus Isrie.

Het huidige gebruik van internet en sociale media wordt gekarakteriseerd door een consumptie gedreven mentaliteit. Mensen spenderen uren aan het scrollen door feeds, het bekijken van video’s en het spelen van games, zonder enige significante bijdrage aan hun persoonlijke of economische ontwikkeling. Dit leidt tot een stagnatie van productiviteit en beperkt de potentie van internet als een bron van inkomsten en innovatie.

Een werkbare oplossing

Isrie pleit voor een cultuurverandering waarin non-productieve tijdsbesteding op het internet wordt omgezet in productieve, inkomsten genererende activiteiten. “De cultuur ombuiging moet nu ingebracht worden van non-productieve tijdsbesteding in het internet naar productieve (inkomsten genererende) tijdsbesteding op het internet,” stelt hij.

Deze verschuiving vereist een collectieve inspanning van zowel individuen als instellingen. Onderwijsinstellingen moeten hun curricula aanpassen om digitale vaardigheden en ondernemerschap te bevorderen. Gemeenschappen moeten bewust worden gemaakt van de mogelijkheden die het internet biedt voor economische groei en persoonlijke ontwikkeling.

De rol van de regering

Naast inspanningen van de gemeenschap en educatieve instellingen, heeft de regering een cruciale rol in het faciliteren van deze transformatie. De overheid moet internationale wegen openen en onze “internet” isolatie als land aanpakken. Hoewel we als consumenten actief zijn op het internet, zijn we beperkt in het produceren en verdienen ervan.

De overheid kan volgens Isrie initiatieven ondersteunen die gericht zijn op het vergroten van de toegang tot wereldwijde markten, het stimuleren van lokale digitale bedrijven en het aanbieden van opleidingen en middelen voor ondernemers. Dit zou niet alleen de productiviteit en innovatie binnen onze gemeenschap bevorderen, maar ook leiden tot een aanzienlijke groei van inkomens.

error: Kopiëren mag niet!