Er is altijd een oplossing voor een probleem

De circulaire van de Energie Bedrijven Suriname (E.B.S.) over de schaarste aan gascilinders heeft geleid tot bezorgdheid en onrust onder de samenleving. Veel mensen zijn afhankelijk van glascilinders voor het koken en verwarmen van water, dus het nieuws dat er een tekort is aan deze essentiële hulpbron heeft tot bezorgdheid geleid.

Op dit moment is er een tekort aan gasflessen in Suriname als gevolg van een staking bij Energie Bedrijven Suriname (EBS). De staking heeft ervoor gezorgd dat de levering van gasflessen aan particulieren en bedrijven vertraagd is, waardoor er een tekort is ontstaan.

De staking bij EBS is het gevolg van het ontslag van een medewerker die tevens de vakbondsvoorzitter is en de directie. Hierdoor is de productie en distributie van gasflessen ernstig verstoord, wat heeft geleid tot een tekort aan gasflessen in Suriname.

De autoriteiten hebben aangegeven dat er wordt gewerkt aan een oplossing voor het tekort aan gasflessen, maar het is nog onduidelijk wanneer de situatie weer genormaliseerd zal zijn. In de tussentijd wordt bewoners en bedrijven geadviseerd om zuinig om te gaan met hun gasvoorraad en alternatieve energiebronnen te gebruiken indien mogelijk.

Het is niet aangenaam , vooral velen die afhankelijk zijn van gascilinders. Echter zijn er ook mensen die op hout koken. Het koken op hout kan een zeer unieke en authentieke ervaring zijn. Voor veel mensen heeft het koken op hout een nostalgische en traditionele charme die niet kan worden geëvenaard door moderne kookapparatuur. In Suriname wordt het koken op hout vaak geassocieerd met gezelligheid, gezinsleven en het bereiden van traditionele Surinaamse gerechten.

Echter, het gebruik van hout als brandstof voor koken kan ook nadelen hebben, zoals het vrijkomen van rook en stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Daarom zijn er ook veel mensen die de voorkeur geven aan moderne kookapparatuur zoals gasfornuizen of inductiekookplaten.

In andere landen kan het koken op hout een vergelijkbare ervaring bieden, afhankelijk van de culturele context en tradities. Het kan een gevoel van verbondenheid met de natuur en authenticiteit creëren, maar ook praktische uitdagingen met zich meebrengen. Over het algemeen kan het koken op hout zowel in Suriname als in andere landen een bijzondere en waardevolle ervaring zijn voor degenen die ervoor kiezen om het te proberen.

error: Kopiëren mag niet!