Biden legt asielbeperkingen op aan de grens tussen de VS en Mexico

June 5, 2024 – President Joe Biden heeft een breed asielverbod uitgevaardigd voor migranten die betrapt worden op het illegaal oversteken van de grens tussen de VS en Mexico, een belangrijke handhavingsmaatregel voorafgaand aan de verkiezingen in november.

Migranten die betrapt worden op illegaal oversteken kunnen snel worden gedeporteerd of teruggestuurd naar Mexico op grond van de maatregel, die woensdag net na middernacht van kracht wordt. Er zullen uitzonderingen zijn voor niet-begeleide kinderen, mensen die te maken krijgen met ernstige medische of veiligheidsrisico’s en slachtoffers van mensenhandel, aldus het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid.

Biden, een democraat, heeft zijn benadering van grensveiligheid aangescherpt nu immigratie een topprobleem is geworden voor Amerikanen in de aanloop naar de verkiezingen van 5 november, waar hij het zal opnemen tegen de Republikein Donald Trump, die een hard standpunt over immigratie tot een middelpunt van de verkiezingen heeft gemaakt. zijn regering en beloofde een breed optreden als hij wordt herkozen, aldus Reuters.

error: Kopiëren mag niet!