38 Nickerianen ronden opleiding kapper en barbier af

De Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) heeft op zaterdag 1 juni 2024 aan 38 cursisten in het district Nickerie een certificaat uitgereikt voor de succesvolle afronding van de vaktrainingen Kapper-A en Barber. De trainingen zijn verzorgd in het kader van het landelijk trainingsproject van het ministerie van Arbeid Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ)  ‘Wroko Foe Mek Moni’,  dat  wordt uitgevoerd door de SAO. De SAO heeft middels public-private partnerschap deze trainingen kunnen aanbieden in het district. Deze vaktrainingen zijn toegevoegd aan het trainingsaanbod in Nickerie. De geslaagden zijn bij deze gelegenheid toegesproken door minister Steven Mac Andrew,  die het belang van vakscholing opnieuw heeft benadrukt voor de beroepsbevolking.

Minister  Mac Andrew heeft gesproken over de noodzaak van  het project ‘Wroko Foe Mek Moni’. Volgens hem is het project in het leven geroepen om personen  in de leeftijdsklasse van 16 tot en met 40 jaar in de gelegenheid te stellen een vak aan te leren, zodat zij met de opgedane kennis en vaardigheden aan de slag kunnen gaan, om zodoende hun brood te verdienen. Door het geëtaleerde enthousiasme van de geslaagde cursisten, sluit de minister niet uit dat het ministerie Nickerie opnieuw zal bezoeken voor een vervolg en verdieping van beide trainingen.

Senrita Gobardhan, districtscommissaris (DC) van Nickerie, heeft aangegeven trots te zijn op de cursisten met het behalen van hun certificaat. Zij heeft hen aangemoedigd om de kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen en te blijven investeren in zichzelf en hun district.

error: Kopiëren mag niet!