“We zullen niet de eerste en de laatste zijn, bij elke zware regenval is het water dweilen”

Het gezin woont in een gebied Kwatta, dat elk jaar getroffen wordt door zware regenval. Ze hebben hun huis al meerdere keren moeten beschermen tegen overstromingen en wateroverlast. Elk jaar zijn ze weer bang dat hun huis zal worden beschadigd en dat ze al hun bezittingen zullen verliezen.

Ondanks de ongemakken en stress die de zware regenval met zich meebrengt, weten ze dat er ergere gevallen zijn. Ze hebben gezien hoe andere gezinnen in hun omgeving hun huis en bezittingen volledig zijn kwijtgeraakt door overstromingen. Dit besef maakt dat ze dankbaar zijn voor wat ze nog hebben en dat ze elke keer weer strijdlustig zijn om hun huis te beschermen.

Mevrouw Suzan M. vertelt aan de redactie Dagblad Suriname met een bezorgde gezicht: “ We dweilen elke keer bij zware regenval. Het water komt in de buitenkeuken en zelfs binnen. Mijn ouders die naast wonen hebben nu geen last ervan , omdat ze keer op keer hebben verhoogd. We kunnen het ook doen maar de financiën laten het niet toe. Soms wil ik niet eens kijken maar ik moet. Wat de hygiëne betreft , zijn we ook voorzichtig omdat er ook kleintjes zijn. Wel weet ik , dat als de goot achterin regelmatig wordt schoongemaakt, dat we minder last hebben.”

Het gezin heeft geleerd om zich goed voor te bereiden op de zware regenval. Ze hebben hulpmiddelen aangeschaft zoals zandzakken en waterpompen, en ze hebben een noodplan opgesteld voor het geval van een overstroming. Ondanks de moeilijke situatie proberen ze positief te blijven en steunen ze elkaar door dik en dun.

Hoewel ze weten dat zware regenval elk jaar een uitdaging zal zijn, blijven ze vastberaden om hun huis en bezittingen te beschermen. Ze zijn trots op hun veerkracht en doorzettingsvermogen, en zijn dankbaar voor de ondersteuning van hun omgeving in moeilijke tijden.

CS

error: Kopiëren mag niet!