Buurtmanagers Houttuin bespreken criminaliteit met bewoners

Afgelopen zaterdag 1 juni 2024, hebben de buurtmanagers van verschillende buurten van Houttuin een vergadering gehouden met de ressortraad en bewoners van het ressort. Daarbij was ook aanwezig de landelijke coördinator buurtmanager, de inspecteur van politie Henry Kia. Hoofdonderwerp van de vergadering was de bespreking van de toenemende criminaliteit, waaronder diefstallen en berovingen in de omgeving van het Tout Lui Faut kanaal, de Middenweg en het Maretraite project.

Op de vergadering uitten de buurtbewoners hun bezorgdheid over de recente golf van criminele incidenten in de buurt. Er werden verschillende zaken besproken, zoals inbraken en berovingen die de veiligheid van de buurt ernstig in gevaar brengen.

De buurtmanager , Kimberly Tulp gaf aan dat er al verschillende maatregelen zijn genomen om de criminaliteit te bestrijden, zoals het verhogen van politiepatrouilles en het installeren van bewakingscamera’s op strategische locaties. Ook werden er plannen besproken voor het opzetten van buurtwachten en het organiseren van buurtbijeenkomsten om de gemeenschapszin te versterken.

De buurtbewoners waren over het algemeen tevreden over de voorgestelde maatregelen en zegden toe hun medewerking te verlenen aan de inspanningen om de veiligheid in de buurt te verbeteren. Ook werden er afspraken gemaakt voor regelmatige follow-up vergaderingen om de voortgang van de genomen maatregelen te evalueren en eventuele nieuwe problemen aan te pakken.

Al met al was de vergadering een belangrijke stap in de richting van een veiligere en meer leefbare buurt in Houttuin Suriname en toonde het de vastberadenheid van de gemeenschap om samen te werken aan het bestrijden van criminaliteit en het verbeteren van de kwaliteit van leven voor alle bewoners.

CS

error: Kopiëren mag niet!