Jarige SEOB beveelt IMF-II programma aan

De Suriname Economic Oversight Board (SEOB) beveelt een vervolg op het huidige IMF-programma (IMF-II) aan. Dit nieuwe programma moet zich richten op het versterken van budgettaire controles, het verbeteren van transparantie en verantwoording, en het opbouwen van capaciteit binnen overheidsinstellingen zoals de Belastingdienst, de Rekenkamer, CLAD en het Bureau voor de Staatsschuld. Duurzame overheidsfinanciën en een doelmatig ingericht sociaal programma moeten centraal staan. Daarnaast pleit de SEOB voor het opzetten van een nationaal AML/CFT-instituut.

De SEOB benadrukt het belang van langdurige betrokkenheid van alle partijen om de uitvoering van het huidige IMF-programma te kunnen waarborgen, vooral met het oog op de komende verkiezingen. De SEOB vierde zaterdag haar eerste verjaardag. Deze organisatie, een initiatief van de private sector, adviseert de regering over de uitvoering van het IMF-programma en monitort de economische indicatoren.

Sinds de oprichting heeft de SEOB verschillende overleg gesprekken gevoerd, waaronder met het Technisch Team van het Tripartiet Overleg en de IMF-missie voor de 4e, 5e en 6e reviews. De SEOB zorgt voor transparantie door macro-economische en fiscale data op haar website te publiceren en organiseert informatiesessies om de impact van IMF-maatregelen te communiceren. Ondertussen is de SEOB door het IMF erkend als volwaardige gesprekspartner en werkt ze samen met diverse instanties voor het verstrekken van macro-economische informatie.

Deze inspanningen resulteren in een beter geïnformeerde samenleving over de economische voortgang en maatregelen.

error: Kopiëren mag niet!