Ingrid Bouterse actief voor NDP op politiek podium

Ingrid Bouterse, echtgenote van voortvluchtige en internationaal gezochte Desi Bouterse, verscheen prominent op het politieke podium van de Nationale Democratische Partij (NDP). Tijdens een vergadering in Pontbuiten, waar een informatiecentrum werd geopend, kreeg organisator Romano Meriba complimenten voor de bijeenkomst.

Meriba werd in 2017 veroordeeld tot 3. 5 jaar gevangenisstraf voor betrokkenheid in 2015 bij een roofoveral op een ondernemer. Meriba zat al eerder in de gevangenis. In 2002 gooide hij een granaat naar het huis van de Nederlandse ambassadeur in Suriname. Drie jaar later kreeg hij vijftien jaar cel voor roof en doodslag. Zijn pleeg vader Bouterse verleende hem in 2011 gratie.

Romano Meriba, de pleegzoon van de Surinaamse oud-president Desi Bouterse, is in Paramaribo afgestudeerd aan een Nederlandse Hogeschool in 2023 .
Hij heeft de titel Bachelor of Business Administration (BBA) gehaald aan de Nederlandse Business Academy.

Ingrid verklaarde dat ze niet weet waar haar man zich bevindt. Desi Bouterse is in Suriname veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf voor de Decembermoorden van 1982.

In haar toespraak uitte Ingrid Bouterse haar zorgen over de huidige situatie in Suriname, waarbij ze zei dat mensen zich niet meer openlijk durven te uiten en velen om hulp vragen. Ze gaf aan dat ze een schoon Suriname wil, waar mensen toegang hebben tot gezondheidszorg en niet gedwongen worden te emigreren. Ze benadrukte de noodzaak voor gelijke rechten en wetten voor iedereen, en pleitte ervoor dat hulp en pakketten eerlijk verdeeld moeten worden.

Ondervoorzitter Ramon Abrahams kondigde aan dat de NDP binnenkort bestuursverkiezingen zal houden. Ondanks dat Desi Bouterse voortvluchtig is, blijft de partij actief. De NDP plant een massabijeenkomst op 6 juli 2024 om hun campagne officieel te starten. De familie Bouterse is door de Verenigde Staten als persona non grata verklaard en is daar niet welkom.

error: Kopiëren mag niet!