Amerikaanse ambassade brengt handelsmissie en hoge functionaris van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken naar SEOGS.

PARAMARIBO – De Amerikaanse ambassade presenteert een sterk front op de Suriname Energy Oil and Gas Summit (SEOGS) van 4 tot 7 juni. De ambassade zal haar eerste volledige handelsmissie naar de top brengen, plaatsvervangend adjunct-staatssecretaris van Energie Kimberly Harrington zal de conferentie toespreken, en vertegenwoordigers van de ambassade zullen samen met de Amerikaanse Kamer van Koophandel -Suriname (AmCham-) een stand op de expositie organiseren. Suriname).

De handelsmissie werd georganiseerd door de ambassade in samenwerking met het South Florida US Export Assistance Center en het Amerikaanse ministerie van Handel. Bedrijven zijn onder meer:

  • Holland and Knight, een mondiaal advocatenkantoor met praktijken op het gebied van procesrecht, ondernemingsrecht, energie en andere gebieden.
  • Virginian-32, een bedrijf dat ondersteunende diensten levert, gespecialiseerd in levensondersteuning, logistiek management en transportmanagement.
  • GERS, een adviesbureau op het gebied van elektrotechniek dat adviesdiensten op het gebied van elektrotechniek, velddiensten en onderzoeken naar energiesystemen aanbiedt.
  • Scientific Lightening Solutions, een bedrijf gespecialiseerd in bliksemwetenschap, bescherming en techniek.

Tijdens het bijwonen van SEOGS zullen de handelsmissiebedrijven een zestal potentiële Surinaamse zakenpartners ontmoeten om de commerciële banden tussen de Verenigde Staten en Suriname verder te ontwikkelen.

Plaatsvervangend adjunct-secretaris Kimberly Harrington, van het Bureau of Energy Resources van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, zal op 5 juni een keynote speech houden met de nadruk op de ontwikkeling van duurzame energie voor de regio. Ze zal ook deelnemen aan een paneldiscussie met andere experts uit de industrie om te praten over beleid en regelgeving voor de energietransitie in de regio.

De ambassade zal samen met AmCham-Suriname een stand organiseren waar mensen meer informatie kunnen vinden over zakendoen met Amerikaanse bedrijven, kunnen leren welke middelen de ambassade heeft voor Amerikaanse bedrijven die al in Suriname zijn, en informatie kunnen verkrijgen over de Overseas Security Advisory Council (OSAC). , en ontmoet vertegenwoordigers van de handelsmissie.

Chargé d’Affairs Priyadarshi Sen merkte op dat “de sterke aanwezigheid van de ambassade bij SEOGS onze investering in tijd en middelen toont om Amerikaanse bedrijven naar Suriname te halen en onze interesse in de duurzame ontwikkeling van de energiesector. Deze investering bouwt voort op de bilaterale strategische dialoog die in januari plaatsvond, waarin we energie, investeringen en transparantie in de winningsindustrieën bespraken. Onze deelname deze week maakt deel uit van het Amerikaanse engagement om handel te gebruiken om de welvaart voor Surinamers te vergroten, wat wij zien als een pijler van een inclusieve democratie.”

error: Kopiëren mag niet!