Alarmerende situatie bij wegen nabij de Uitkijkbrug

Ondanks de inspanningen van het Ministerie van Openbare Werken om de infrastructuur te verbeteren, blijven sommige wegen in kritieke toestand verkeren. Een recente evaluatie toont aan dat er nog steeds dringend werk nodig is aan meerdere wegen, waaronder zeker de wegen nabij de Uitkijkbrug.
Leysweg, een belangrijke route voor studenten
De Leysweg is een cruciale route voor vele studenten die dagelijks van en naar school reizen. Deze belangrijke weg waar 4 scholen en een universiteit aan verbonden zijn, is al meerdere malen hersteld. De kuilen op het wegdek zijn recentelijk voor de zoveelste keer opgevuld. Ondanks deze inspanningen blijven de herstellingen slechts een tijdelijke oplossing, waardoor de weggebruikers voortdurend geconfronteerd worden met dezelfde problemen. De frequente noodzaak voor reparaties wijst op een dieperliggende probleem dat structurele aandacht vereist.

Een zorgwekkende situatie nabij de Uitkijk brug
Nog verontrustender is de toestand van de wegen nabij de Uitkijk Brug in Saramacca. Hier vormen de diepe kuilen een ernstig gevaar voor het verkeer. De situatie is zo slecht dat voertuigen gedwongen worden om de kuilen te ontwijken, wat vaak resulteert in het overschrijden van de middenlijn en het in gevaar brengen van tegenliggers. Deze situatie creëert niet alleen gevaar voor de betrokken voertuigen maar ook voor voetgangers en fietsers in de omgeving.
Burgers in het gebied hebben hun bezorgdheid geuit bij de redactie van Dagblad Suriname en roepen op tot onmiddellijke actie van de overheid. “Het is een wonder dat er nog geen ernstige ongevallen zijn gebeurd. De staat van de weg is een ramp,” aldus een verontruste buurtbewoner. De weggebruikers voelen zich onveilig en er is dringend behoefte aan een duurzame oplossing.

error: Kopiëren mag niet!