Speciale kunstwerken relatie Suriname-Cuba gepresenteerd 

Ter gelegenheid van 45 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Cuba en  Suriname is door de Cubaanse ambassade een speciale expositie gehouden.

Ambassadeur Fakri Rodríguez Pinelo gaf bij die gelegenheid aan dat het een genoegen is voor de Cubaanse missie om de kunsttentoonstelling en een filmpresentatie te mogen organiseren. In het Instituto Guimarães Rosa oftewel het Cultureel Centrum Brazilië-Suriname werden bezoekers getrakteerd op speciaal vervaardigde kunstwerken voor de gelegenheid.

De Cubaanse kunstenaars Oscar Rodríguez Lasseria en Enrique Jesús Cerulia Perez zijn speciaal voor deze gelegenheid naar Suriname afgereisd om hun levenswerk met het Surinaamse publiek te delen en toekomstige samenwerkingsprojecten een impuls te geven.

Daarnaast vond ook een filmpresentatie plaats over de Cubaanse film ‘’Ciudad en Rogo’ oftewel “Stad in het Rood”. De Cubaanse film werd geregisseerd door Rebeca Chávez en kwam uit in 2009. De plot concentreert zich op de gebeurtenissen van 5 september 1957 in Cienfuegos, waar een groep jonge revolutionairen de macht overnam tijdens de Cubaanse verzetsstrijd.

De film onderzoekt thema’s als opoffering, idealisme en de strijd voor vrijheid en biedt een intense en emotionele kijk op een van de sleutelmomenten in de geschiedenis van Cuba.

error: Kopiëren mag niet!