Operatie ‘Zero Tolerance’ leidt tot vele aanhoudingen en inbeslagnames

Volgens minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie leveren de plannen van aanpak voor het beheersen van de ernstig verruwde criminaliteit al zijn vruchten af. Bij de onlangs gehouden regeringspresconferentie sprak de minister over verhoogde controles van de veiligheidsdiensten als onderdeel van de operatie ‘Zero Tolerance.’

Volgens de bewindsman zijn bij diverse roadblocks wapens, drugs en smokkelwaar in beslag genomen. Voorts zijn tientallen verdachten in de kraag gevat en is beslag gelegd op onder andere brommers en auto’s. 

Ook heeft er verhoogde controle plaatsgevonden op bescheiden en documenten van verkeersdeelnemers. Tussen 21 april en 15 mei werden landelijk 227 roadblocks gehouden. Er zijn 64 snelrecht processen-verbaal uitgeschreven, goed voor bijna SRD 28.000 aan boetes. Er zijn boetes ter plekke betaald, met een totaal van SRD 2.150. Er werden 232 verdachten aangehouden voor verschillende strafbare feiten, waarbij personen van verschillende nationaliteiten betrokken waren.

Positief momentum

“We zien een positief momentum. We laten ons niet ontmoedigen. Het ministerie werkt sterk aan de middelen voorziening. We zetten ons ook in op internationale samenwerking. We gaan ons ook meer inzetten op misdaadpreventie”, aldus de minister.

error: Kopiëren mag niet!