Madonna en Dua Lipa stonden dit jaar bijna op Pinkpop

Het affiche van de komende editie van Pinkpop had er bijna heel anders uitgezien. Het festival in het Limburgse Landgraaf in Nederland was in gesprek met rockband Muse en popsterren Madonna (65) en Dua Lipa (28). Dat vertelt programmeur Rob Trommelen aan muziekblad ‘OOR’.

“Pinkpop heeft bovenin altijd een paar heel grote namen nodig”, zegt Trommelen. “We hadden eigenlijk Muse; dat was ook bevestigd. En ineens kregen we een bericht begin oktober: Muse gaat helemaal niet op tournee. Toen zaten we wel met de handen in het haar. Normaal zie je in de zomer al wel de contouren van hoe het programma eruit gaat zien.” Toen kwam Madonna erbij. “Dat zou een stunt zijn geweest.”

Maar de onderhandelingen liepen stuk, ook met Dua Lipa. Ed Sheeran kon wel. “We hebben direct geschakeld. En dat was snel rond. Met hem hebben we natuurlijk een absolute wereldtopper in huis.”

Naast Ed Sheeran zijn de headliners Måneskin en Calvin Harris. Daarnaast zijn onder meer Joost Klein, Avril Lavigne, Keane en Acda & De Munnik te zien. Pinkpop vindt dit jaar plaats van 21 tot en met 23 juni. Overigens zou Dua Lipa een hartig woordje Nederlands met het Pinkpop-publiek hebben kunnen wisselen, gemiste kans dus!

error: Kopiëren mag niet!