Lionel Richie maakt fans enthousiast tijdens langverwachte show in Alabama

Een show van beroemdheden. Een met liefde doordrenkte thuiskomst. Een nostalgiereis. En misschien een kans om een ​​overhaast optreden goed te maken dat voor enige terugslag zorgde in Birmingham.

Lionel Richie, een R&B- en pop-superster met diepe roots in Alabama, keerde dinsdagavond terug naar zijn thuisstaat voor een concert in de Legacy Arena in het BJCC. De show, onderdeel van Richie’s ‘Sing a Song All Night Long’-tour met Earth, Wind & Fire, was zijn eerste volledige show hier in decennia en daarom een ​​heel speciale gelegenheid.

Duizenden fans verzamelden zich in de arena van Birmingham, enthousiast om Richie enkele van zijn vele hits te zien en horen uitvoeren. 

Richie, geboren en getogen in Tuskegee, begon zijn megasuccesvolle carrière in Alabama bij de Commodores, en het is geen geheim dat hij een blijvende genegenheid koestert voor zijn thuisstaat. Maar de artiest (74), is hier al heel lang niet meer bij een groot concert verschenen, zo lang niet zelfs, dat Richie zei dat hij zich niet meer kon herinneren wanneer het gebeurde.

Richie was een voorbeeld van hartelijke charme bij de BJCC en trad ongeveer 90 minuten op met een getalenteerde vijfkoppige band. Earth, Wind & Fire zette de toon met een levendige set van een uur, die om 19.30 uur begon.  Het resultaat was dat het zingende, dansende publiek klaar was voor Richie, die rond 21.10 uur met een zwierigheid het podium betrad. “Ik voel de liefde, vooral als ik uit de auto stap, ik wist dat ik op de juiste plek was, omdat ik de hele wereld over kon reizen … en ik kom in Birmingham, en het is ‘Welkom thuis, Lye-NELL’.  !’”

De ster maakte natuurlijk een grapje, en het volle publiek was er dol op. Richie’s voornaam had hier niet beroemder kunnen zijn, en hoewel zijn eigen zuidelijke tintje niet bestaat, kwam zijn voorliefde voor de staat luid en duidelijk over.

error: Kopiëren mag niet!