DNA-voorzitter Bee op Cuba ter viering 45 jaar diplomatieke betrekkingen

De voorzitter van de Nationale Assemblee, Marinus Bee, is afgelopen woensdag begonnen met een officieel bezoek aan Cuba, ter gelegenheid van de 45e verjaardag van het aangaan van diplomatieke betrekkingen tussen beide landen, zo melden lokale Cubaanse media.

Tijdens zijn verblijf in het land aan het hoofd van een delegatie is hij in het Nationale Capitool ontvangen door zijn Cubaanse tegenhanger, Esteban Lazo, en voerde gesprekken met andere autoriteiten. Hij bezocht onder meer ook plaatsen van historisch en cultureel belang.

In verklaringen aan de pers gaf Bee aan, dat dit zijn tweede bezoek aan Cuba is, waar hij kwam met als hoofddoel het versterken van de onderlinge samenwerking in het licht van gemeenschappelijke uitdagingen als Caribische landen.

De delegatie van de Nationale Assemblee van Suriname bestaat tevens uit pnder andere de Assembleeleden Asiskumar Gajadien (VHP) en Melvin Bouva (NDP) en de griffier van de Assemblee,Ruth De Windt..

Cuba en Suriname zijn op 31 mei 1979 diplomatieke betrekkingen aangegaan, die al meer dan veertig jaar worden ondersteund door solidariteit en bilaterale samenwerking.

error: Kopiëren mag niet!