Swiatek Verslaat Osaka in French Open-thriller om 3-turfdroom Levend te Houden

PARIJS — Iga Swiatek, de huidige nummer 1 en tweevoudig titelverdediger van de French Open, versloeg voormalig nummer 1 Naomi Osaka in een zenuwslopende tweede ronde van de French Open. Swiatek redde een matchpoint en kwam terug van een 2-5 achterstand in de slotset, uiteindelijk winnend met 7-6 (1), 1-6, 7-5.

Tijdens de intense wedstrijd, die bijna drie uur duurde, ging de steun van het publiek constant heen en weer tussen beide spelers. Swiatek klaagde na afloop over toeschouwers die tijdens rally’s schreeuwden en haar concentratie verstoorden.

Osaka, die sinds januari met competitietennis was gestopt vanwege zwangerschapsverlof, leverde een indrukwekkende prestatie. Ondanks haar 5-2 voorsprong in de derde set kon ze de wedstrijd niet afmaken. Ze verloor de controle, mede door een dubbele fout, wat Swiatek de kans gaf om terug te komen.

Na de wedstrijd prees Swiatek Osaka’s spel en gaf aan dat ze blij was dat Osaka weer op hoog niveau speelt. Dit was Osaka’s beste optreden sinds haar terugkeer en markeerde haar groeiende zelfvertrouwen.

error: Kopiëren mag niet!