VHP zoekt ondernemers die Foodbasket Containers willen opereren 

De VHP, de partij van president Chan Santokhi, is op zoek naar ‘gedreven micro-ondernemers die een actieve bijdrage leveren aan het zelfvoorzienend worden van de gemeenschap’. Er wordt een aanbod gedaan voor het beheer van eigen Food Basket Containers. De verkoop zal op consignatiebasis geschieden en de goederen worden voorverpakt, stelt de partij. Voorts wordt aangegeven dat er een vaste vergoeding en commissie op de maandelijkse opbrengsten is gekoppeld aan de operatie. 

Het Foodbasket project werd vorig jaar door de president in samenwerking met ondernemer Julio Bhikharie en Henk Kasi geïnitieerd. Inmiddels zijn er in Nickerie, Wanica en Paramaribo Foodbaskets opgezet met als hoofddoel om burgers met een laag inkomen te voorzien van goedkope levensmiddelen, aldus Santokhi.

De president benadrukte dat dit zal resulteren in het feit, dat de gemeenschap meer geld zal overhouden om aan andere behoeften te besteden. “Iedereen heeft de zware economische crisis van de afgelopen jaren gevoeld. Ik heb met veel importeurs gesproken en ben een heel jaar lang bezig geweest. Toen heb ik besloten om het op mijn manier te doen.” 

Rechtstreeks leveren 

Santokhi vervolgt; “Als oplossing is besloten om de producten rechtstreeks van de haven naar de winkels te laten vervoeren, wat resulteert in lagere prijzen. Vervolgens zijn vrijwilligers gezocht om de containers thuis te bewaren, te beveiligen en de producten te verkopen.” 

Volgens president Santokhi maken de Foodbaskets deel uit van het sociaal programma van de regering, dat begon met 12 producten en nu is uitgebreid naar 20. Het plan is om door te gaan naar 30 en uiteindelijk 40 producten. President Santokhi benadrukte bij de opening van de vierde Fooodbasket dat de prijzen laag zijn en dat ze nog verder kunnen dalen, vooral nu de koers daalt. “Dit is durf, moed en leiderschap; men gaat je uitdagen, maar doe wat goed is voor het volk”, sprak de president.

Nu stelt de VHP verder op zoek te zijn naar ondernemers die deel uit willen maken van het project. “U krijgt de nodige begeleiding en ondersteuning als franchisee.” Er wordt gezocht naar gedreven en toegewijde personen die passie hebben voor ondernemen.

error: Kopiëren mag niet!