Strikte richtlijnen voor huwelijk tussen minderjarigen in Suriname

Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) heeft recentelijk belangrijke inzichten gedeeld over de regelgeving omtrent huwelijken tussen minderjarigen in Suriname. Deze verklaringen zijn van groot belang.

Ouderlijke toestemming verplicht

Volgens de huidige Surinaamse wetgeving is ouderlijke toestemming een essentiële voorwaarde voor minderjarigen die willen trouwen. Dit geldt voor alle minderjarigen, ongeacht hun nationaliteit, die in Suriname een huwelijk willen aangaan. 

Het CBB benadrukt dat alle huwelijken die in Suriname worden voltrokken, moeten voldoen aan de Surinaamse wettelijke voorschriften. Dit betekent dat zelfs als een minderjarige afkomstig is uit een land waar de wettelijke leeftijd voor meerderjarigheid lager is dan in Suriname, de Surinaamse regels van toepassing blijven. Dit is van cruciaal belang om te voorkomen dat huwelijken met minderjarigen misbruikt worden in situaties waar de jongere partij kwetsbaar is.

Zorgvuldige beoordeling van huwelijksaanvragen

Alle aanvragen worden zorgvuldig gecontroleerd om ervoor te zorgen dat ze in overeenstemming zijn met de Surinaamse wetten en dat de rechten en veiligheid van de minderjarige partijen gewaarborgd worden.

Door strikte naleving van de wettelijke voorschriften en zorgvuldige evaluatie van huwelijksaanvragen, streeft het CBB ernaar om een veilige en wettelijk conforme omgeving te bieden voor alle betrokken partijen.

error: Kopiëren mag niet!