Invloed van opleidingsniveau op beleidsvorming

Dagblad Suriname voerde recent een webpeiling uit om de publieke opinie te meten over de invloed van een laag opleidingsniveau op de kwaliteit van politieke besluitvorming en leiderschap in Suriname. De resultaten laten een overwegend negatieve perceptie zien.

Uit de peiling blijkt dat maar liefst 80% (667 stemmen) van de respondenten van mening is dat het lage opleidingsniveau een zeer negatieve invloed heeft op de beleidsvorming. Nog eens 15% (125 stemmen) beoordeelt de invloed als negatief. Slechts een klein percentage van de deelnemers beschouwt de invloed als neutraal (2%, 17 stemmen) of positief, met 1% (6 stemmen) positief en 2% (18 stemmen) zeer positief stemmen.

Deze resultaten wijzen op een breed gedragen zorg over de impact van onderwijs op de politieke uitdagingen waarmee Suriname te maken heeft.

Let op: De resultaten van de peilingen op de website van Dagblad Suriname zijn louter ter informatie en reflecteren de mening van de deelnemers. Ze zijn niet representatief voor de gehele bevolking en kunnen beïnvloed worden door externe factoren. Gebruik deze resultaten daarom met de nodige voorzichtigheid en neem ze niet als absolute waarheid.

error: Kopiëren mag niet!