Het regenachtige weer belemmert veel standhouders hun waren te verkopen

Enkele standhouders die hun waren langs de straat verkopen, kunnen vanwege het slechte weer deze dagen niets verkopen. Een van die verkopers, John, zegt in gesprek met Dagblad Suriname, dat hij al enkele dagen niet mee kan doen met de verkoop. Door het slechte weer van afgelopen dagen heeft hij geen vervoer, daarnaast heeft hij nu ook niet veel meer voor de verkoop.

 “Mijn auto is momenteel bij de monteur en daar moet ik veel neertellen voor ik aan een onderdeel kom. Door de stagnatie in mijn vervoer kan ik ook niet mee doen met de verkoop. Familie, vrienden of buren lastig vallen zie ik helemaal niet zitten. De stand waarin ik verkoop zit nu vol water en in water staan en meedoen met de verkoop kan ook niet, ik moet ook aan mijn gezondheid denken”, benadrukt Johan. 

“Je kan denken aan geld maken, maar als je ook niet werkt aan je gezondheid ga je op den duur veel meer uitgeven dan dat je maakt en  als het fataal afloopt, zit je familie met de kosten.”

John geeft aan dat hij van plan is in de toekomst voor zijn deur mee te doen met de verkoop. “Het is wel een investering, maar die kans wil ik toch nemen. Je weet niet wat je kan verwachten en slecht weer moet aan het eind geen stagnatie zijn om te verdienen, ook niet wel of niet in het bezit zijn van eigen vervoer.”

Marlon, die normaal meedoet met de verkoop, zegt dat hij het ook moeilijk heeft, maar geen dag wil missen om mee te doen met de verkoop. “Je hebt soms geen klanten, maar ik ga er toch voor. Onweer of niet, ik blijf mijn best doen zolang ik in staat ben om dat te doen. Ik moet verdienen om mijn gezin te voeden en daarvoor zoek ik geen excuus. Als het helemaal niet kan door mijn gezondheid of vervoer, zoek ik een uitweg, maar ik probeer dagelijks te verdienen”, aldus Marlon. 

TM

error: Kopiëren mag niet!