“Door met de bromfiets naar het werk te gaan bespaar ik veel”

“Door met de bromfiets naar het werk te gaan bespaar ik veel”, zegt Ralitsa, een alleenstaande moeder van vier kinderen, in gesprek met Dagblad Suriname. Zij geeft aan dat zij in het district Para woont, maar als ambtenaar dagelijks naar de stad moet komen om te werken.

“Dat brengt veel kosten met zich mee. Vroeger kwam ik met de auto en was het niet zo zwaar om wekelijks te kunnen tanken. Maar dat doe ik al lang niet meer. Ik ben overgestapt naar bussen, maar doordat ik meerdere bussen per dag moest pakken kwam ik te laat op het werk aan. M’n buurvrouw bracht me toen op het idee om maar een bromfiets op afbetaling te kopen en daarmee naar het werk te gaan. Ik bespaar hiermee heel veel en ben ook op tijd aan het werk. Ik kan zo ook twee van mijn jongste kinderen eerst op school afzetten. Geen hoofdpijn meer met files en duizenden SRD’s maandelijks uitgeven aan benzine”, zegt de vrouw. 

Volgens Ralitsa moet zij wel extra voorzichtig zijn in het verkeer doordat veel autobestuurders geen rekening houden met bromfietsers. “Ik ben al twee keer door toedoen van die auto’s van de bromfiets gevallen. Had ik niet uitgeweken, dan was ik zeker niet hier om mijn verhaal te vertellen”, zegt ze.

“Die e-bikes zijn echt een lifesaver”

Bentik zegt, dat hij op de MULO-school zit en voorheen dagelijks vier bussen moest pakken om naar school te gaan en weer terug te keren naar huis.

“De kosten werden te veel voor mijn ouders en zij wilden niet dat ik na school een bijjob moest gaan doen. Dus kochten zij een e-bike voor mij. Nu kan ik zonder kosten dagelijks makkelijk naar school gaan. Soms ben ik wel genoodzaakt om weer de bus te pakken wanneer het regent, maar die e-bikes zijn echt een lifesaver. Ik zet wel voor mijn eigen veiligheid een veiligheidshelm op en ik probeer me zoveel mogelijk aan de verkeersregels te houden”, zegt de schoolgaande, die later advocaat wil worden.

TM

error: Kopiëren mag niet!