Papoea-Nieuw-Guinea: Meer dan 670 mensen omgekomen bij aardverschuiving

Er zijn waarschijnlijk meer dan 670 mensen omgekomen bij de verwoestende aardverschuiving in Papoea-Nieuw-Guinea. Dat heeft Serhan Aktoprak van de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM), verbonden aan de Verenigde Naties, gezegd tegen persbureau AP.

De aardverschuiving verwoestte vrijdag het dorp Kaokalam in de provincie Enga. Dat gebeurde in de vroege ochtend, toen veel mensen lagen te slapen. Volgens Aktoprak zijn er 150 woningen bedolven. Aanvankelijk werd geschat dat het om zestig woningen ging. Naar schatting zitten er meer dan 670 mensen vast onder de grond. Er is geen hoop dat die mensen nog leven.

Meer dan 1.000 dorpsbewoners zijn ontheemd geraakt. Met scheppen en stokken wordt in het puin gezocht naar lichamen.  Noodhulp is lastig omdat het een bergachtig gebied is. Een lokale verslaggever zei eerder dat het getroffen gebied alleen met helikopters bereikt kan worden. 

UPDATE: In de loop van maandag werd gemeld dat er zeker 2000 mensen om het leven zijn gekomen. In het Dagblad Suriname van woensdag 29 mei meer over deze ramp in Papoea-Nieuw-Guinea.

error: Kopiëren mag niet!