Albert Ruddy, Oscar-winnende producer van ‘The Godfather’ en ‘Million Dollar Baby’, op 94-jarige leeftijd overleden

Ruddy, lang en gespierd, met een schorre stem en de branie van een stadskind, produceerde meer dan 30 films en stond klaar voor de top en de onderkant, van ‘Godfather’ en ‘Million Dollar Baby’ tot ‘Cannonball Run II’ en ‘Megaforce’, genomineerd voor de Golden Raspberry Awards voor slechtste film van het jaar.

Verder had hij een mix van successen zoals ‘The Longest Yard’, waarvoor hij het verhaal produceerde en creëerde, en flops als de Arnold Schwarzenegger-thriller ‘Sabotage’. Hij werkte vaak samen met Burt Reynolds, beginnend met ‘The Longest Yard’ en verder met twee ‘Cannonball Run’-komedies en ‘Cloud Nine’. Naast ‘Hogan’s Heroes’ omvatte hij ook de films ‘Married to a Stranger’ en ‘Running Mates’.

Niets staat beter op je cv dan ‘The Godfather’, maar de productie ervan bracht Ruddy’s baan, reputatie en zijn leven in gevaar. Frank Sinatra en andere Italiaanse Amerikanen waren woedend over het project, waarvan ze vreesden dat het de stereotypen van Italianen als criminelen zou verharden, en echte gangsters lieten Ruddy weten dat hij in de gaten werd gehouden.

Op een nacht hoorde hij geweervuur ​​buiten zijn huis en het geluid van de ramen van zijn auto die eruit werden geschoten.

error: Kopiëren mag niet!