Webpeiling: Brain drain

Dagblad Suriname heeft een webpeiling uitgevoerd omtrent de impact van ‘brain drain’ en het gebrek aan hoger opgeleiden op de economische vooruitgang van Suriname. Uit de peiling blijkt dat een overweldigende meerderheid van de respondenten deze factoren als grote belemmeringen beschouwt.

Maar liefst 70% (432 stemmen) van de deelnemers geeft aan dat dit een zeer negatieve invloed heeft op de economische ontwikkeling van het land. Daarnaast vindt 20% (124 stemmen) het simpelweg negatief. Slechts een klein percentage blijft neutraal (3%, 20 stemmen) of ziet er een positieve (3%, 19 stemmen) tot zeer positieve (4%, 22 stemmen) invloed in.

De peiling benadrukt de groeiende zorgen over het vertrek van hoger opgeleiden en het chronische gebrek aan academisch geschoolde arbeidskrachten in Suriname, en de dringende behoefte aan strategieën om deze trend tegen te gaan voor een betere economische toekomst.

Let op: De resultaten van de peilingen op de website van Dagblad Suriname zijn louter ter informatie en reflecteren de mening van de deelnemers. Ze zijn niet representatief voor de gehele bevolking en kunnen beïnvloed worden door externe factoren. Gebruik deze resultaten daarom met de nodige voorzichtigheid en neem ze niet als absolute waarheid.

error: Kopiëren mag niet!