VS State Department: ‘Do Not Travel’-waarschuwing voor Venezuela

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwt Amerikanen opnieuw om niet naar Venezuela te reizen vanwege de hoge criminaliteit en burgerlijke onrust onder de socialistische dictatuur van president Nicolás Maduro. 

“Reis niet naar Venezuela vanwege misdaad, burgerlijke onrust, ontvoering en de willekeurige handhaving van lokale wetten”, luidt het bericht op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

“Heroverweeg reizen vanwege onrechtmatige detenties, terrorisme en slechte gezondheidsinfrastructuur. Gewelddadige misdaden, zoals moord, gewapende overvallen, ontvoering en carjacking, komen veel voor in Venezuela.:

Het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt ook, dat er een “groot risico bestaat op onrechtmatige detentie van Amerikaanse staatsburgers in Venezuela” en dat veiligheidstroepen Amerikaanse burgers tot vijf jaar lang hebben vastgehouden, waarbij het land de VS over het algemeen niet op de hoogte stelt van detenties of toegang verleent aan staatsgevangenen daar.

error: Kopiëren mag niet!