Vaststelling prijzen tweedehands autobanden voortaan na overlegging importdocumenten

De prijzen van tweedehands autobanden zullen voortaan na screening  door het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (kortweg EZ) van de relevante importdocumenten en alle betalingsbewijzenm met inachtneming van de wettelijk toegestane winstmarges, worden vastgesteld. Dat zal gebeuren na afstemming met de autobandenbedrijven en importeurs. 

Elke autobandenzaak dient voorts een prijslijst van de gebruikte en nieuwe autobanden duidelijk zichtbaar te plaatsen in de zaak voor de consument. 

De Economische Controle Dienst (ECD) zal de controle op de autobandenzaken voortzetten. Daarbij zullen alle relevante documenten aantoonbaar dienen te zijn. Dit zijn de afspraken die het ministerie van EZ met de autobandenzaken en importeurs afgelopen vrijdag met elkaar hebben gemaakt. De prijzen kunnen bij elk autobandenbedrijf verschillen, afhankelijk van de gemaakte kosten die meegenomen worden in de kostprijscalculatie. 

De bereikte overeenstemming tussen partijen is het belangrijkste sluitstuk van het overleg tussen EZ en de actoren in de autobanden sector om te komen tot een zekere ordening en regulering.

SS

error: Kopiëren mag niet!