Tientallen doden bij Israëlische aanval op vluchtelingenkamp Rafah – rapport

Volgens het ministerie van Volksgezondheid van Gaza zijn bij een reeks Israëlische luchtaanvallen op een Palestijns tentenkamp voor vluchtelingen in het westen van Rafah minstens 35 mensen gedood, de meesten van hen vrouwen en kinderen.

Getuigen beweerden dat ten minste acht luchtaanvallen het ontheemdenkamp troffen op 180 meter van een pakhuis van de Verenigde Naties. Een Palestijnse woordvoerder van de Rode Halve Maan zei dat het dodental waarschijnlijk zal stijgen, en beweerde ook dat het kamp door het Israëlische leger was geïdentificeerd als een ‘humanitair gebied’.

Een verklaring van het Israëlische leger bevestigde de aanval. “Kort geleden heeft een IDF-vliegtuig een Hamas-complex in Rafah getroffen, waar belangrijke Hamas-terroristen opereerden”, aldus de verklaring. De IDF zei later dat de aanval Yassin Rabia, de stafchef van Hamas op de Westelijke Jordaanoever, doodde, zo meldde The Jerusalem Post.

De aanval komt kort nadat een spervuur van Hamas-raketten zondag centraal Israël bereikte, de eerste langeafstandsaanvallen van de groep in maanden. Er zijn geen doden of gewonden gemeld als gevolg van de blitz. De militaire tak van Hamas rechtvaardigde de aanval in een verklaring op Telegram als reactie op “zionistische bloedbaden tegen burgers.” Eerder op de dag meldde het ministerie van Volksgezondheid van Gaza dat de afgelopen 24 uur 81 mensen waren gedood door Israëlische aanvallen.

Volgens het lokale ministerie van Volksgezondheid zijn tijdens de militaire operatie van Israël in Gaza bijna 36.000 Palestijnen gedood, hoewel wordt aangenomen dat het dodental hoger ligt, gezien de duizenden lichamen die nog steeds begraven liggen onder het puin van IDF-luchtaanvallen.

“Ongeveer 80% van de 2,3 miljoen inwoners van de bevolking zijn hun huizen ontvlucht, ernstige honger is wijdverbreid en VN-functionarissen zeggen dat delen van het grondgebied hongersnood ervaren”, aldus Amerikaanse media. UNICEF meldt dat bijna alle 600.000 kinderen die hun toevlucht zoeken in de zuidelijke Gaza-stad Rafah “gewond, ziek of ondervoed” zijn.

Video van sociale media.

error: Kopiëren mag niet!